Complex Herenweg

‘De heerlijkheid Herenweg’ is eigenlijk wel een goede omschrijving van ons complex, aldus een van de complexvertegenwoordigers. ‘Een buitenplaats waar je buiten kunt zijn en je eigen groenten, planten en bloemen kan kweken. Waar je ontspannen andere mensen kunt ontmoeten, of juist niet en lekker met je eigen tuin bezig kunt zijn. Buiten leven en genieten, dat staat bij ons centraal. Echt genieten deden we in de lockdown zomer 2021. Toen iedereen verplicht binnen verbleef en wij konden gewoon naar onze eigen buitenplaats.
Daar was niets aan de hand.’

Bijzonder is ook de Gillestuin. Deze omvat een theetuin en een pluktuin (in wording), aangelegd en onderhouden door een groot aantal vrijwilligers. Hier worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor de tuinders van de volkstuinvereniging en inwoners van Heemstede. De pluktuin is specifiek bedoeld voor senioren, mensen die minder mobiel zijn of een beperking hebben. Bezoekers kunnen bij de Gillestuin terecht voor een kopje koffie of thee, een praatje, een rondleiding over het mooie tuincomplex en, afhankelijk van het seizoen voor stekjes, zaadjes, groenten of een bosje bloemen (tegen een vrijwillige bijdrage). 

Het complex aan de Herenweg is bereikbaar via het pad tussen restaurant Konijnenberg en de sportschool. Het complex is buiten de openingstijden van de Gillestuin afgesloten. 

Er zijn ongeveer 80 tuinen en een schuur met daarin ook het toilet. 

Adres: Herenweg 37, 2105 MC Heemstede

Klik hier om de indeling van het complex te bekijken